2023 · 30. Mai 2023
Doni is elf en leeft met zijn gezin in een dorpje aan de rand van het oerwoud. Zijn oudere broer Akwasi heeft net zijn speer gekregen en is daarmee officieel jager en krijger. Doni hoopt dat ook te worden over enkele jaren, maar eigenlijk heeft hij noch voor het een noch voor het ander talent. Maar dat kan hij door intelligentie compenseren.

Game Changer - Neal Shusterman
2023 · 22. Mai 2023
Wat als je het lot van de hele maatschappij zou kunnen bepalen? Wat als je dat deed, maar niet wist hoe je dat goed moet doen en daardoor alles in het honderd loopt? Die ervaring heeft Ash, een all-American teenager, actieve footballspeler, matige leerling en weinig betrokken broer. Zijn weinig opmerkelijk leven neemt een plotse wending met een van de tackles waarvoor hij berucht is.

De wisselaar - Maren Stoffels
2023 · 22. Mai 2023
In de wereld van Anders kan je onaangename taken door een wisselaar laten uitvoeren, die tijdelijk je lichaam overneemt, zonder dat iemand het merkt - als de wisselaar zijn of haar werk goed doet. Anders heeft dat altijd al boeiend gevonden en als hij door iemand van het wisselkantoor wordt benaderd, is hij meteen dolenthousiast.

Soortenschat - Geert-Jan Roebers
2023 · 12. Mai 2023
Uit een enquête bleek onlangs dat maar 20% van de kinderen in Nederland de merel konden benoemen terwijl ze allemaal wel de olifant of de giraf kenden. In België zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Daar wilde Geert-Jan Roebers graag verandering in brengen om zijn jonge lezers weer dichter bij de natuur te brengen.

De meisjes trekken erop uit
2023 · 17. Januar 2023
Het heeft lang geduurd, maar stilletjes aan vind je ze al vaker: meisjes als actieve hoofdfiguren in jeugdboeken. Intussen mogen meisjes een uitgesproken mening hebben, zelf dingen doen, problemen oplossen en avonturen beleven en hoeven er niet meer op de mannelijke protagonist verliefd bij te lopen of hem bij de een of andere zoektocht te helpen. Een hele vooruitgang!

Blut spritzt, Knochen fliegen
28. April 2022
Zombies trüben die vermeintliche Kleinstadtidylle.

Was ist Heimat?
04. August 2021
In der Mitte des Lebens von vorne anzufangen, ist ein mutiger Schritt. Judith Hermans Protagonistin setzt ihn, und wir erfahren, wie es ihr damit geht.

Der lange Weg zurück
11. Februar 2021
Karl Maurer ist ganz unten angekommen und hat sich dort eingerichtet. Gibt es für ihn noch einen Weg zurück? Ein Roman über das Leben auf den Münchner Straßen.

Ein Leben am Rande der Gesellschaft
30. August 2020
Das spannendste Buch, das ich diesen Sommer vorgelesen habe, war wohl Adresse unbekannt von Susin Nielsen, wohlgemerkt auf Niederländisch, aber das ändert ja nichts am Inhalt. Meine Tochter und ich sind sogar im Camper auf dem Parkplatz der Bastei sitzen geblieben, statt gleich loszustiefeln, weil wir uns nicht losreißen konnten.

Ganz ohne moralischen Zeigefinger
30. Mai 2020
Freddie hat einen Freund, Mattis. Der explodiert regelmäßig und Freddie hat sich angewöhnt, Situationen zu entschärfen. Doch wo liegt die Grenze?

Mehr anzeigen