· 

De wisselaar - Maren Stoffels

In de wereld van Anders kan je onaangename taken door een wisselaar laten uitvoeren, die tijdelijk je lichaam overneemt, zonder dat iemand het merkt - als de wisselaar zijn of haar werk goed doet. Anders heeft dat altijd al boeiend gevonden en als hij door iemand van het wisselkantoor wordt benaderd, is hij meteen dolenthousiast.

 

Omdat het kantoor van plan is om een jonge wisselaar in dienst te nemen, mag hij een opleiding volgen - maar hij is niet alleen: ook Collin, de zoon van de tegenwoordig beste wisselaar doet mee en heeft natuurlijk een enorme voorsprong op Anders.

 

Samen met Anders komen we alles te weten over hoe het wisselen concreet gebeurt en mogen we hem op zijn trainingswissels begeleiden. We leven met hem mee als hij keer op keer maar tweede beste is terwijl hij geen grotere wens heeft dan dat hij wisselaar mag worden.

 

Hoewel hij veel tijd aan zijn opleiding besteedt, merkt hij dat zijn tweelingbroer Tomas zich de laatste tijd heel vreemd gedraagt. Hij wil hem daarop aanspreken als de laatste proef achter de rug is. Maar dan moet hij spontaan bij een wissel inspringen - en komt terecht in het lichaam van zijn broer. Tomas staat voor het huis van hun moeder die het gezin vijf jaar eerder verlaten heeft...

 

De wisselaar van Maren Stoffels is een fantasievol, avontuurlijk verhaal dat op geen enkel moment aan tempo verliest. Het einde is open zodat we al uitkijken naar het tweede boek dat eind september verschijnt: De wisselaar - Oog in oog met een tijger.